Miten luodaan hyvä logo?

Logon luominen kuulostaa hauskalta puuhalta, eikö? Hyvän logon laatiminen on tarkkaa työtä ja se vaatii paljon taustatyötä sekä graafista osaamista. Tekijän tulee tuntea oma alansa teknisesti ja tutustua kyseisen yrityksen arvoihin ja toimenkuvaan. Kaunis logo on helppo tehdä mutta oikeanlaisen ja yritykselle sattuvan logon valmistaminen onkin huomattavasti monimutkaisempi projekti.Hyvä logo jää mieleen ja se tulee ajatuksiin heti yritystä tai sen tuotteita miettiessä. Nykyisin parhaimpiin logoihin liittyy hyvä ajatusleikki, kuten esimerkiksi tietotekniikan parhaimpia laitteita valmistavalla Applella. Haukattu omena on taatusti yksi nykypäivän tunnetuimpia logoja ja se edustaa alalla huipputason tietokoneita, puhelimia ja tabletteja valmistavaa teknologiayritystä.

Piilotettuja viestejä

Logon taakse kätkeytyvä viesti on myös loistava mutta sen täytyy toimia, viestin pitää olla tarpeeksi selkeä mutta se ei saa olla kuitenkaan liian yksinkertainen. Hyvä esimerkki on Amazonin hymynnäköinen viiva, joka antaa viestin A:sta Z:aan kuluttajalle. Kuinka nerokasta! Logo voi olla hyvinkin yksinkertainen, kunhan se on hyvin tehty ja sopiva, kuten vaikkapa Mc Donaldsin M, joka on tunnetun pikaruokaketjun tunnus.

Logon suunnitteluun liittyy monia huomioon otettavia asioita. Yrityskuvaa rakennetaan vuosikausia, joten logon tulee olla ajaton, ei trendikäs vain nykyisin vaan myös kymmenen vuoden kuluttua. Esimerkiksi Nettikasinovertailu.info:n käyttämä logo, joka esittää mustalla pata-kuviolla varustettua punavalkoista pelimerkkiä, kestää hyvin ajan hammasta ja kertoo sivustolla kävijälle heti ensisilmäyksellä mistä on kyse.

Logon vaihtaminen ei tee hyvää yrityskuvalle, joten on parempi tehdä työ kunnolla heti alkuun. Halvalla ja nopeasti rustattu yritystunnus saattaa tehdä enemmin hallaa kuin hyvää alkutaipaleella ponnistelevalle yritykselle. Logon valmistus sisältää tarkkaa pohdintaa sellaisten asioiden suhteen, jota harva tulee ajatelleeksi.

Fontin valinta, logon värit ja sommittelu

Logon tulee olla yrityksen näköinen, trendikkäälle Sneakers tennareita myyvälle firmalle sopii värikäs logo ja nuorekas tyyli. Sneakersin tyyliin perinteisen päälogon rinnalle voidaan ottaa käyttöön myös väliaikaisia logoja, jotka liittyvät tiettyyn kampanjatuotteeseen.Logon ja yrityksen arvomaailman välillä on vahva yhteys, hautaustoimisto ei voi hassutella logon kanssa mutta urheilutapahtuma voi, kuten Ranskan ympäriajon logo, jossa logon Tour sanan r-kirjain on sommiteltu pyöräilijäksi ja siihen viereen tehty aurinko pyöräksi, jota tämä ajaa. Kaikkia hyviä logoja yhdistää alan ammattilainen sen rakentamisen takana, joku joka on panostanut aikaa ja ajatuksia logon ideointiin, luomiseen ja suunnittelutyöhön. Hyvä logo vahvistaa yrityskuvaa ja kulkee kasvavan yrityksen mukana läpi vuosien.