Mitä tehdä, jos puhelin rikkoutuu?

Puhelin on nykyään tärkeä työkalu meille kaikille. Se kulkee jatkuvasti mukana, toimii yhteydenpidon välineenä, sähköpostina, navigaattorina ja kalenterina. Kun se menee rikki, tulee sitä äkkiä ikävä! Puhelimen kamerat ovat tänä päivänä jo niin laadukkaita, että useat valokuvaajatkin käyttävät toisinaan ihan vain kännykän kameraa kuvien ottamiseen. Tämä on erityisen näppärää silloin, kun osut kiinnostavaan tilanteeseen tai kauniiseen hetkeen, eikä oma kamera ole mukana. Rikkinäinen puhelin voi siis livauttaa sivu suun hyviä valokuvaushetkiä. Puhelinten tulisi kestää normaalissa käytössä noin neljä vuotta, mutta valitettavasti välillä ne saattavat mennä lakkoon jo aiemminkin. Ennen uuden puhelimen hankkimista on hyvä selvittää, voisiko vanhan puhelimen korjata.

Ammattilainen huoltaa puhelimen kuntoon

Usein puhelimen viat ovat sellaisia, että ne voidaan laittaa kuntoon, kunhan vain tiedetään, mitä tehdä. Tämä on tietysti parempi vaihtoehto kuin uuden ostaminen, sillä puhelinhankinta verottaa kukkarosta helposti satoja euroja. Ympäristökin kiittää, kun käytämme tavaroitamme mahdollisimman pitkään. Esimerkiksi näytön halkeamat ja naarmut ovat helposti korjattavissa, kunhan viet puhelimen ammattilaisen käsiin. Asiantuntijat voivat auttaa myös, jos kännykän akku tuntuu tyhjenevän liian nopeasti. Parhaimmillaan sisäänrakennetun akun vaihtamisen jälkeen puhelin on kuin uusi. Kuuluuko puhelimesta huonosti? Korjaus voi auttaa tähänkin vaivaan. Voit nopeasti löytää valtuutettu Samsung huolto -palveluita myös netistä. Halutessasi voit hoitaa kaiken postitse, eikä sinun tarvitse lähteä etsimään fyysisiä toimipisteitä korjausta varten.

Milloin korjausta voi kokeilla itse?

Puhelinta voi joissain tilanteissa yrittää korjata itsekin. Helpompaa tämä on, jos puhelinmallista saadaan avattua kuoret. Tällöin esimerkiksi löystyneiden painikkeiden korjaus voi onnistua omatoimisesti. Samoin näytön saa vaihdettua melko pienellä vaivalla. Huonosti toimivan kuulokeliitännänkin voi saada vaihdettua, mutta ensin kannattaa kokeilla, auttaisiko ihan vain sen huolellinen puhdistaminen. Ennen kuin lähdet itse korjaamaan puhelintasi, kannattaa kuitenkin ottaa huomioon eräs asia. Vaikka takuun myöntäminen ei ole pakollista, käytännössä kaikki matkapuhelinvalmistajat myöntävät vähintään vuoden tai kahden takuuajan. Mikäli korjaat puhelintasi itse, ei valmistajan laitetakuu enää päde. Jos siis et ole varma siitä, mitä teet, on parempi kääntyä ammattilaisen puoleen – näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä.