Kamerat 2015 – 5 testivoittajaa

Vuoden 2015 suosituimmilta kameroilta vaaditaan kompaktia kokoa, mikä sopii erinomaisesti aktiiviseen elämäntapaan, sekä perustoimintoja, jotka takaavat häiriöttömän valokuvauksen. Tämän päivän markkinoilta löytyy jokaisen tarpeisiin sopiva malli, mutta aloittelevalle valokuvauksen harrastajalle on hieman helpompaa valita esimerkiksi vuoden 2015 testivoittajien joukosta sopiva malli.

Tästä löydät viisi testivoittajaa:

Canon EOS 1200D on kätevä perusjärjestelmäkamera, joka soveltuu yhtä hyvin aloittelevalle valokuvaajalle, kuin hieman kokeneemmallekin kuvaajalle. Täydellinen ensimmäiseksi kameraksi.

Nikon D810 on 36,3 megapikselin DSLR-kamera, joka palkittiin vuoden 2015 TIPA (Technical Image Press Association) -palkinnolla. Tämä malli on erityisen monipuolinen, ja sillä voidaan ottaa erittäin tarkkoja kuvia. Lisäksi kamerassa on erinomainen kuvankäsittelyjärjestelmä. Ammattikäyttöön sopii erinomaisesti Nikon D4s -malli, jonka ilmiömäinen kuvanopeus seurantatarkennuksella on jopa 11 kuvaa sekunnissa. Nikon D4s on testattu EISA Expert Team -lehden testeissä.

Retrohenkeä tarjoava Fujifilm X-T1 on malliltaan ajaton ja edustaa hieman perinteikkäämpää muotoilua, mutta älä anna ulkoasun pettää, sillä tämä kamera on vuoden edistyksellisimpiä peilittömiä järjestelmäkameroita Euroopan markkinoilla. Tässä kamerassa yhdistyvät suorituskyky, kuvanlaatu ja erittäin tarkka sähköinen etsin. Vankka rakenne magnesiumrungolla tekee kamerasta säänkestävän, joten se sopii mukaan myös hieman kuraisemmille kuvausretkille.

Sony Cyber-shot RX100 III on vuoden kompaktikamera Euroopassa ja tarjoaa joustavaa valokuvaamista sekä läheltä että hieman kauempaa kätevän Vario-Sonnar® T* 24–70 mm F1,8–2,8 – objektiivin ansiosta. Kamerassa on sähköinen etsin tarkkojen kuvien ottamiseksi. Kevyen, kompaktin ja monipuolisen varustelun lisäksi kameran runko on ultrakevyttä ja ohutta alumiinia, mikä lisää käyttömukavuutta.

Panasonic LUMIX DMC-FZ1000 on kompakti ja älykäs kamera videokuvaus mahdollisuudella. Tämä kamera valittiin Euroopassa vuoden edistykselliseksi kompaktikameraksi. Kamerassa on uusimmat langattomat Wi-Fi- ja NFC-ominaisuudet, mikä säilyttää kameran teknologian ja trendien kärjessä huomattavasti pidempään.