Järjestelmäkameran osto

Miksi ostaa järjestelmäkamera?

  • Järjestelmäkameran kuvanlaatu on yleensä ottaen parempi kuin pienten pokkarikameroiden.
  • Niihin on ostettavissa erilaisia objektiiveja, jotka mahdollistavat kuvaamisen tilanteen mukaisesti.
  • Kalansilmä (fisheye) objektiivilla saat hauskoja laajakuvia, joissa maailma näyttää “vääristyvän”, sillä linssi on kaikista laajin mahdollinen, jopa 180 astetta.
  • Pitkät zoomit mahdollistavat kuvien ottamisen pitkänkin matkan päästä.
  • Järjestelmäkameraan voit asentaa irtosalaman, jolla saat lisävaloa kohteeseen, vaikkapa seinän tai katon kautta heijastettuna.
  • Pääset enemmän itse vaikuttamaan ajan ja aukon säätöihin.
  • Aukkoa ja aikaa säätämällä saat kuvaan mm. syvyysvaikutuksen ja vauhdin tunteen.

Ennen kauppaan ryntäämistä kannattaa paneutua erinomaiseen kirjallisuuteen aiheesta. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa Pekka Punkarin Digikamerakoulu tai Kenneth Lehtisen Kuvaa asenteella!. Lukemisen jälkeen on hyvä selailla netistä vaikkapa Suomen suurimman valokuvausalan lehden sivustoja (Kamera-lehti), joilla käydään keskustelua aiheesta. Sivuilla voi myös tutustua kameratesteihin jne.Eri valokuvaustarvikkeita myyvät liikkeet tarjoavat usein kaiken kattavia aloituspaketteja, jotka sisältävät kameran rungon, hyvän perusobjektiivin ja joskus myös salaman. Myyjältä voi yrittää vielä tingata pakettiin sopivan laukun, jonne voi kätevästi koota kameran ja kaikki irto-osat. Kamerajätit Canon ja Nikon tarjoavat aloittelevalle järjestelmäkameralla kuvaavalle monipuolisia vinkki- ja neuvontasivustoja, mikäli heidän kameransa lähtee liikkeestä mukaan.Moni nettikeskustelupalstoilla tarjoaa vaihtoehdoksi Suomesta ostetulle kamerapaketeille Aasian nettimarkkinoille suuntaamista. Kamerajättien kotimaisia kamerapaketteja saa monesti satoja euroja halvemmalla.Ostipa kamerapakettinsa mistä tahansa, käytettynä kirpputorilta tai kameraliikkeestä, uutena supermarketista tai ulkomaiselta nettisivustolta, niin muistathan varustaa uuden hankintasi useilla muistikorteilla, jottei kuvaaminen tyssää “filmittömyyteen”.